16 november 2018
tisdag, 14 november 2017 14:54

Nytt investeringskonsortium bildat

Skrivet av 
alt
Det är bra att vi tillsammans utvecklar branschen och morgondagens tjänster med SF-Invest, framhåller Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.

 

Svenska Fastighetsbranschens Investeringsaktiebolag (SF-Invest) har bildats för att utveckla fastighetsbranschen. Konsortiet som går under kategorin ”Branch funding-bolag” ägs gemensamt av fastighetsbranschen och ska bidra till utvecklingen genom att tillföra nytänk och smarta lösningar för branschspecifika kringtjänster. Initiativtagare är Croisette Real Estate Partner.

 

I SF-Invest ingår Wihlborgs, Wallenstam, Svenska Hus, NOVI Real Estate, Midroc, Kungsleden, Klövern, Croisette, Corem och Balder. SF Invest har påbörjat utvecklingen av det första bolaget och den första kringtjänsten, som kommer offentliggöras och lanseras i början av 2018. Det är sannolikt att ägarskaran kommer breddas något inom kort.

 

– I takt med att marknaden och kundernas behov förändras snabbt ser vi positivt på detta initiativ. Att vi tillsammans utvecklar branschen och morgondagens tjänster, säger Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.

 

– Novi står för nytänkande och utvecklar smarta lösningar som ger en bättre affär för våra kunder! För oss är det därför strategiskt viktigt att vara med i denna satsning, säger Marie Bucht, vd Novi Real Estate

 

Styrelsen i SF Invest kommer initialt bestå av Per Svensson, vd och grundare av Croisette Real Estate Partner, Sima Ghaemi, affärsutvecklare Skanska Fastigheter, Lena Koerth, Head of Real Estate, BASE2, Oscar Frånlund, affärsutvecklare Klövern och Marie Mannholt, Head of Communications and Marketing, Kungsleden.