22 november 2019
tisdag, 17 oktober 2017 11:40

Sageryd, ny projektchef på Humlegården

Skrivet av 
alt

                                                                                                                                    
Humlegården har en stor andel utvecklingsprojekt i produktion och under våren har viktiga steg tagits både i utvecklingen av Astoria i Stockholms innerstad och i det kommande stadsutvecklingsprojektet i Hagalund i Solna. Nu utökas avdelningen Investering och Utveckling genom rekryteringen av Jessica Sageryd (bilden).
    

Jessica Sageryd kommer närmast från HSB där hon arbetat som projektchef inom bostadsutveckling med erfarenhet från flera stora projekt såsom utvecklingen av Telegrafberget i Nacka, Pampas i Solna och Stora Ursvik i Sundbyberg. Hon har även arbetat tio år som konstruktör och hon har en civilingenjörsexamen i Väg- och vattenbyggnad från KTH.
    

– Vi är mycket glada över att få välkomna Jessica Sageryd till vårt team. Hon för med sig en lång erfarenhet inom såväl stadsutveckling som bostadsbyggande och blir ett starkt tillskott i arbetet med våra utvecklingsprojekt, säger Maria Lidström, Chef Investering och Utveckling, Humlegården Fastigheter AB.
    

I Solna strand uppför Humlegården kontorsfastigheten Grow om 25.000 kvm och det intilliggande Grow Hotel med 176 rum och studios. I stadsdelen Hagalund, Solna, planeras en tunnelbanestation i samband med utbyggnaden av den nya gula linjen mot Arenastaden. Stationen får stor betydelse för områdets utveckling, som därigenom går från industrikvarter till stadskvarter. I våras vann också detaljplanen för utvecklingen av Astoria Stockholm på Nybrogatan Östermalm laga kraft. Här utvecklar Humlegården omkring 6.000 kvm kontor och handel samt 2.000 kvm bostäder.