Skriv ut denna sida
fredag, 13 oktober 2017 11:47

Catena får pris för E-City

Skrivet av 
alt

Catenas E-City Engelholm omfattar en möjlig logistikyta om cirka 97.000 kvm. Två etapper av fem är färdigställda och arbetet med att projektera tredje etappen är påbörjad.


Catenas logistikfastighet med Boozt Fashion som hyresgäst i Ängelholm har utsetts ”Årets Logistiketablering 2017” i en tävling arrangerad av tidningen Intelligent Logistik.
    

Catena äger via helägda dotterbolaget Queenswall drygt 205.000 kvm utvecklingsbar mark söder om Ängelholm utmed E6:an. På fastigheten, som benämns E-City Engelholm, har Catena utvecklat ett en logistikbyggnad 43.500 kvm för Boozt. I fastigheten bedriver Boozt sitt e-handelslager med en stor automationslösning, AutoStore, som dessutom är under en pågående utbyggnad.
    

Fastigheten är utformad speciellt för att passa e-handelsoperatörernas krav och är miljöanpassad och håller på att certifieras genom Green Building. Genom innovativa lösningar, bland annat energiträd, har byggnaden endast en energiuppvärmning som maximalt uppgår till 10 kWh per kvm och år. Som jämförelse kan nämnas att Boverket förespråkar 45 kWh.
    

– Det känns glädjande att vårt arbete med att vara i framkant när det gäller nya trender både inom smarta lösningar, energieffektivitet, placering och byggnadens utformning ger resultat. Vi ser utnämningen som en bekräftelse på ett väl utfört arbete, säger Benny Thögersen, vd för Catena.

Senaste från Redaktionen