19 mars 2019
måndag, 09 oktober 2017 16:21

Sydkoreaner köper logistik i Finland

Skrivet av 
alt
Florian Geistmann, GLL Real Estate Partners.

 

GLL Real Estate Partners har köpt en logistikportfölj i Finland bestående av fem fastigheter och 135.000 kvm retail på uppdrag av sydkoreanska investerare. GLL säger att köpeskillingen var "hundratals miljoner" i euro och avtalet representerar den första koreanska institutionella investeringen på den finska fastighetsmarknaden. Portföljens säljare var Ness, Risan & Partner. Wilfast Förvaltning AB har varit ansvarig förvaltare för den sålda portföljen.

 

De fem fastigheterna ligger på strategiska platser, inklusive Helsingfors och Tammerfors. Mer än 90 procent av den finländska befolkningen bor inom en till två timmar restid från fastigheterna. Logistikportföljen är uthyrd på långa avtal till Posti, det statsägda post- och logistikföretaget.

 

Köparens rådgivare av Castrén & Snellmann, KPMG och JLL. Säljarens rådgivare var Borenius och CBRE. Helaba finansierar förvärvet, som har varit verksam i Finland och de nordiska marknaderna sedan 2006.

 

Florian Geistmann, från köparen GLL, säger i ett pressmedelande

– Vi är övertygade om att tillgångarna utgör en hållbar investering på grund av deras kvalitet, med strategiskt viktiga logistiklägen och med lokaler som är långsiktigt uthyrda till en användare med högsta kreditbetyg.