25 februari 2020
måndag, 09 oktober 2017 11:40

Wallenstam ställer om till hyresrätter i Solberga

Skrivet av 
alt
Wallenstams projekt Orangeriet har ritats av Wingårdhs.


Wallenstam omvandlar den första etappen av bostadsrättsprojektet Orangeriet i Solberga strax söder om Stockholm med 90 lägenheter till hyresrätter. Lägenheterna är nu under byggnation och beräknas vara klara för inflyttning till våren 2018.
    

– Vi upplever att marknadsläget på bostadsrättsmarknaden i Stockholm just nu är lite osäkert. Vi väljer därför att göra om första etappen av Orangeriet till hyresrätter efter att ha gjort ett marknadstest av projektet där vi noterar att bostadsrättsmarknaden har svalnat av. Tack vare vår kostnadseffektiva nyproduktion och vår finansiella styrka kan bostadsrättsproduktioner ställas om till hyresrätter och bidra positivt till resultatet, säger Hans Wallenstam, vd Wallenstam AB.
    

Totalt sett bygger Wallenstam 318 nya lägenheter i Solberga. I slutet av 2015 påbörjades 148 hyreslägenheter som nu är under inflyttning och under 2016 startades byggnationen av Orangeriets 170 bostadsrättslägenheter, varav 90 nu blir hyresrätter.
    

Orangeriet har ritats av Wingårdh Arkitektkontor med fasader i cederträ och lägenheter i storlekarna 1- 3 rum och kök. Inflyttning för de 90 lägenheterna beräknas starta i februari 2018.
  

 – Behovet av hyresrätter är enormt och fortsatt stigande. Det står cirka 590.000 personer i kö hos Stockholms Bostadsförmedling och cirka 30.000 personer i Wallenstams kö för nyproducerade hyresrätter i Stockholm och Uppsala, tillägger vice vd Mathias Aronsson, regionchef Stockholm.