25 februari 2020
torsdag, 05 oktober 2017 15:08

SSM säljstartar projektet Elverket i Nacka

Skrivet av 
alt

För närvarande anger ej SSM priserna för de första 168 lägenheterna i Nacka stad på sin hemsida utan de presenteras under torsdagen för intresserade på projektplatsen, Järla Östra Skolväg 23. Bild:Tengbom

 

SSM har påbörjat försäljning av första etappen inom ramen för projekt Elverket i den nya framväxande stadsdelen Nacka Stad på västra Sicklaön. Projektet, som är ett JV-samarbete mellan SSM och LIBU Invest, omfattar totalt cirka 400 bostadsrätter, varav 168 nu släpps till försäljning. För närvarande anger ej SSM priserna för lägenheterna på sin hemsida utan de presenteras under torsdagen för intresserade på projektplatsen, Järla Östra Skolväg 23. Första inflyttning beräknas till slutet av 2020. 

 

Bostäderna består av ett till fem rum med kök och BOA varierar mellan 28 – 98 kvm, varav merparten har en bostadsyta om 40 – 50 kvm. De flesta bostäderna har egen balkong och gemensamhetsfunktioner planeras för i form av takterrasser med planterings- och odlingslådor, en lummig innergård, bil- och cykelpool, laddningsstation för elfordon samt en cykelverkstad. 

 

Totalt beräknas området på västra Sicklaön ge plats för 14.000 nya bostäder och 10.000 nya arbetsplatser. På sikt kommer stadsdelen även att kunna nås via tunnelbanas blå linje (station Nacka Forum).

 

SSM har för närvarande cirka 1.145 bostäder i produktion med en försäljningsgrad om 97,0 procent.

 

SSM:s projekt Elverket i Nacka kommer att bestå av nio byggnader, fem till nio våningar höga, med olika fasadmaterial, färgsättning och varierande tak. Första etappen av projektet består av fyra byggnader med en total BOA om 8.457 kvm samt en lokal i entréplan.