25 februari 2020
torsdag, 05 oktober 2017 10:21

NREP säljer Näsbypark Centrum

Skrivet av 
alt
NREP köpte Näsbypark Centrum av Altira i början av 2015.


NREP har sålt stadsdelscentrumet Näsbypark Centrum i Täby utanför Stockholm till European Property Investors Special Opportunities 4 (EPISO 4), en opportunistisk fond med Tristan Capital Partners som rådgivare. Fastigheten har ingått i NREP:s handelsportfölj och är ett väletablerad stadsdelscentrum med butiker, restauranger och kommunal service, inklusive en vårdcentral, ett vårdboende och en skola. NREP:s rådgivare i affären var Cushman & Wakefield samt Real Advokatbyrå.
    

Transaktionen rönte stort intresse på marknaden, vilket belyste såväl fastighetens kvalitet samt hur attraktivt det är att investera i den växande Stockholmsregionen. Fastighetens värde är 314 Mkr och den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 11.600 kvm.
    

– Näsbypark Centrum har en stark position som lokalt centrum med sin attraktiva mix av tjänster inom detaljhandel, utbildning och vård. Under vår ägandeperiod har vi arbetat proaktivt för att optimera sammansättningen av hyresgäster och förbereda för framtida byggrätter för bostäder, säger Tobias Alsborger, partner på NREP.
    

Rickard Dahlberg, CIO och partner på NREP, tillägger:
– Vi är mycket stolta över att ha  åstadkommit en stark exit för våra investerare, trots den något korta ägandeperioden. Vi har arbetat aktivt med tillgången för att realisera dess fulla potential och belönas nu för vår noggrannhet och professionella tillgångsförvaltning.