25 februari 2020
tisdag, 03 oktober 2017 13:29

Första inflyttning i Turbinhallen i Järla

Skrivet av 
alt
Profis och SSM:s nya kvarter Turbinhallen omfattar 205 lägenheter i Järla, Nacka. Projektet är helt slutsålt. Bild ETTELVA Arkitekter.

 

Nu har de första bostadsrättsinnehavarna flyttat in i Turbinhallen – ett bostadsprojekt i Järla, Nacka, som produktionsstartades under 2015 i Gustaf de Lavals industrifastighet från 1911. Projektet är ett samarbete mellan SSM och Profi Fastigheter och består totalt av 205 bostadsrätter i storlekarna ett till fem rum plus kök. Projektet är helt slutsålt.

 

De största lägenheterna är femrummare, men den typiska lägenheten i huset är en tvåa om 49 kvm. Här finns också etagelägenheter med fina terrasser, jämte yteffektiv nyproduktion som i stil och utförande anpassats till omgivningarna. I det nya kvarteret för Turbinhallen finns även radhus.

 

– I projektet Turbinhallen har vi satsat på att bevara fastighetens industriella arv, vilket har resulterat i ett karaktärsstarkt boende till en rimlig kostnad, bara tio minuter från Slussen, säger Mattias Roos, vd och koncernchef för SSM.