23 september 2018
tisdag, 19 september 2017 15:28

Wihlborgs bygger Prisma om 13.000 kvm

Skrivet av 
alt
Prisma, ritat av EGA (Erik Giudice Architects), blir ett landmärke i Helsingsborgs Oceanhamnen Waterfront Business District, som ska föra tankarna till diamanter, isberg och juveler.

 

Ett stenkast från Knutpunkten i Helsingborg pågår nu utvecklingen av ett helt nytt affärsdistrikt – Oceanhamnen Waterfront Business District. Här bygger Wihlborgs den spektakulära kontorsfastigheten Prisma med 13.000 kvm kontorsytor. Projektering pågår just nu och byggstart planeras till första kvartalet 2018. De första hyresgästerna väntas kunna flytta in runt årsskiftet 2019/2020.

 

– Oceanhamnen är ett spännande tillskott i utvecklingen av Helsingborg. När vi utvecklat de nya kontorsytorna på Knutpunkten har vi sett att det finns ett intresse för moderna kontor på centralt och kommunikationsnära läge i Helsingborg, säger Jan-Erik Johansson, fastighetschef på Wihlborgs.

 

Oceanhamnen är första etappen av stadsutvecklingsprojektet H+ där en miljon kvm gammal hamn och industrimark ska utvecklas till en helt ny stadsdel. Stadsdelen får ett attraktivt och vattennära läge vid stadens inlopp, och kommer att förbindas med Helsingborgs centralstation Knutpunkten genom en ny gång- och cykelbro.