22 november 2019
tisdag, 22 augusti 2017 14:00

Hagen blir ny vd för White arkitekter

Skrivet av 
alt

                                                                                                                                    
I januari 2018 tar Alexandra Hagen (bilden) över stafettpinnen som ny vd för White efter Monica von Schmalensee, som i fortsättningen kommer att ha en rådgivande roll hos White och arbeta med egna externa uppdrag, bland annat för Londons borgmästare inom stadsutvecklingsfrågor.
    

Alexandra Hagen är arkitekt med lång erfarenhet inom företaget och är sedan sju år tillbaka chef för Whites kontor i Malmö. Hon har dessförinnan arbetat med utvecklingsfrågor inom företaget, bland annat som utlandschef för koncernen och med bolagets forsknings- och kunskapsnätverk.
    

– Det är betryggande att kunna lämna över stafettpinnen efter en resa där vi har lyckats lyfta arkitektens roll i den hållbara omställningen. Efter sju år som vd vill jag återgå till det operativa arbetet med att skapa arkitektur som sätter människan i centrum, säger Monica von Schmalensee.
    

Styrelseordförande Liselotte Hjorth har ansvarat för rekryteringsprocessen. Hon säger:
– Monica von Schmalensee har som vd lett bolaget till att bli en erkänd arkitektfirma internationellt. Nu går vi in i en ny fas med Alexandra Hagen som är en god ledare med gedigen erfarenhet och ett stort intresse för framtidsfrågor. Inom White finns stor och bred kompetens och vi är glada är över att kunna rekrytera internt till vd-rollen.
      

Ny chef för Whites kontor i Malmö, med 85 medarbetare, blir Martin Sundberg. Han är arkitekt och har arbetat hos White i tio år, senast i rollen som ställföreträdande kontorschef, och tillträder sin nya roll den 1 september.