20 juni 2018
onsdag, 05 juli 2017 15:09

Telge Bostäder bygger högt

Skrivet av 
alt
Med en högsta höjd av 101 meter över havet kommer fastigheten Stockholmsberget att bli ett fantastiskt fint landmärke vid norra infarten mot Södertälje. Bild: Origo Arkitekter & Telge Bostäder

 

Den 29 juni invigde Telge Bostäder byggprojektet Stockholmsberget – Södertäljes högsta bostadshus. Här ska, i en första etapp, 72 nya bostäder vara klara för inflyttning till sommaren 2019. Med sockel i natursten och en fasad i naturligt varm färg är bostadshuset på 16 våningar anpassat för att smälta in i områdets 60-talsbebyggelse och i den rika naturmiljön. Hela projektet på Stockholmsberget omfattar tre nya bostadshus med totalt cirka 140 nybyggda lägenheter.

 

– Södertälje är en fantastisk kommun och stad med stor potential till att utvecklas ännu mer. Stockholmsberget är ett av många planerade byggprojekt som ska bidra till att det blir bättre, enklare och roligare att bo och arbeta här, säger Juan Copovi-Mena, vd på Telge Bostäder.

 

I Södertälje beräknas 20.000 nya bostäder behövas inom 20 år. Telge Bostäder har som mål att bidra med 150 av dessa varje år.