22 november 2019
torsdag, 04 maj 2017 18:37

Jacqueline Winberg, ny styrelseledamot i Fastator

Skrivet av 
alt

                                                                                                                              

Chefsrekryteraren Jacqueline Winberg (bilden) blir ny ledamot i investmentbolaget Fastators styrelse. Det beslutades på bolagets årsstämma den 3 maj. Hon bidrar med mångårig erfarenhet av företagsstyrning och av att driva upp verksamheter från startupfas till framgångsrikt börsbolag.

 

Jacqueline Winberg är idag vd för executive search-firman Stanton Chase, vars svenska verksamhet hon grundade 2006. Hon har en bakgrund inom bank och finans och är sedan 2003 även styrelseledamot i Avanza Bank AB. Under hennes styrelseperiod har Avanzas aktie slagit börsens index med över 1.000 procent – ett resultat som gjorde att hon år 2010 utnämndes till 2000-talets mest framgångsrika styrelsekvinna av tidningen Veckans Affärer.

 

– Jag är otroligt glad att Jacqueline tar plats i styrelsen. Hennes framgång med Avanza och erfarenheter av att utvärdera vd:ar och ledningsgrupper kommer att bli värdefullt för oss framöver när vi nu har ambitionen att öka förvärvstakten ytterligare, säger Björn Rosengren, styrelseordförande i Fastator.