25 maj 2020
torsdag, 30 mars 2017 09:36

Emanuelsson blir ny vd för HEBA

Skrivet av 
alt

                                                                                                              
HEBA:s styrelse har utsett Patrik Emanuelsson (bilden t h) till ny vd. Han efterträder Lennart Karlsson (bilden t v) som den 19 januari sade upp sin anställning för att pensioneras vid utgången av 2017. Patrik Emanuelsson tillträder sin tjänst som vd den 2 oktober. Lennart Karlsson kvarstår som rådgivare till utgången av året och är föreslagen att väljas till styrelseledamot i HEBA vid årsstämman den 3 maj i år.
    

Patrik Emanuelsson är 51 år i maj och för närvarande vd för Locum AB, Stockholms Läns Landstings bolag för förvaltning av landstingets vårdfastigheter. Tidigare har han varit han vd för Micasa Fastigheter som äger och förvaltar Stockholm Stads omsorgsfastigheter, och, under åren 2000-2013 innehade han ett flertal olika chefsbefattningar inom Svenska Bostäder bland annat som affärsutvecklingschef, fastighetschef och vice vd.
    

– Vi är glada över att kunna utse Patrik Emanuelsson till ny vd. Han har lång och gedigen erfarenhet som ledare i fastighetsbranschen med hög kompetens avseende hyresbostäder och samhällsfastigheter som passar väl in med HEBA:s inriktning, säger Sören Härnblad, styrelsens ordförande.