22 september 2019
onsdag, 22 mars 2017 13:09

Aberdeen förstärker med Magnusson och Rotkopf

Skrivet av 
alt


Aberdeen Asset Management förstärker den växande tillgångsförvaltningen i sin svenska fastighetsverksamhet genom rekrytering av Anders Magnusson (bilden t v) och Simon Rotkopf (t h) som Senior Asset Managers. Magnusson kommer närmast från Newsec Asset Management medan Rotkopf senast har haft en konsultroll på AMF Fastigheter. De börjar båda sin anställning hos Aberdeen i mitten på april.
    

– I Simon och Anders får vi två efterlängtade nytillskott till vår växande tillgångsförvaltning i Stockholm. De har precis den erfarenhet vi söker för att kunna utveckla våra befintliga och nya fonders och mandats fastighetsportföljers, säger Jonas Östlund, Head of Asset Management på Aberdeen.
    

Under det senaste året har Aberdeen renodlat sin fastighetsverksamhet i Sverige och Norden genom ökat fokus på fond- och tillgångsförvaltning och outsourcing av fastighetsförvaltning.
    

Joakim Nordblad, Head of Direct Property, kommenterar:
– Aberdeen har under många år haft en stark lokal närvaro i Sverige och varit aktiva i den svenska fastighetsmarknaden. Den senaste tiden har ett par av våra fonder löpt ut och gjort exit, men vi har samtidigt gjort förvärv för våra andra fonder och mandat. Under 2016 genomförde vi till exempel förvärv för cirka 1,2 Mdr kr och vi har växande investeringskapacitet för flera av våra kunder.