17 januari 2020
tisdag, 21 mars 2017 11:42

Fabege hyr ut 7.700 kvm till Naturvårdsverket

Skrivet av 
alt

Fabege planerar att investera 450 Mkr i Trikåfabriken, Hammarby Sjöstad.


Fabege har tecknat avtal med Naturvårdsverket om flytt till Trikåfabriken i Hammarby Sjöstad, som nu moderniseras och byggs till. Det gröna hyresavtalet gäller 7.700 kvm, med en årshyra på cirka 24 Mkr exklusive tillägg och löper på 6 år. Flytten planeras till våren 2019.
    

Avtalet innebär att Fabege nu påbörjar projekt Trikåfabriken 9 med en beräknad investering på cirka 450 Mkr. Tillbyggnaden kommer utgöras av en trästomme, ett förnybart material med låg miljöpåverkan som dessutom binder koldioxid. Byggnaden projekteras för miljöcertifiering enligt BREEAM-SE nivå very good och får totalt drygt 16.000 kvm uthyrningsbar yta när den är klar.
    

Fabege och Naturvårdsverket har tecknat ett grönt hyresavtal, vilket innebär att parterna har kommit överens om en gemensam miljöagenda för lokalen, som till exempel berör materialval, förnybar el och källsortering.
    

Tenant & Partner har varit rådgivare åt Naturvårdsverket under processen.
    

– Vi är glada över att ha hittat en lösning som passar Naturvårdsverket så väl. Att de väljer att flytta till Hammarby Sjöstad är ytterligare ett bevis på områdets kvaliteter. Vi ser att våra kunder uppskattar områdets industrihistoria och den höga servicenivån som till stor del uppstår tack vare blandningen av bostäder och kontor i en tät stadsdel, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef på Fabege.