17 januari 2020
torsdag, 16 mars 2017 11:05

Optimal tar nytt koncept till NorrteljePorten

Skrivet av 
alt
Genom kontraktet med modekonceptet Alta Vario har Optimal hyrt ut hela den första delen av NorrteljePorten.


I dagarna öppnar ett helt nytt modekoncept/livsstilsbutik i Edblads regi, i NorrteljePorten. Därmed har Optimal hyrt ut hela område 1 av CentrumFastigheters handelsplats som öppnade hösten 2015 strax söder om Norrtälje.
    

– I och med etableringen av Lager 157 och designbutiken Entréporten i NorrteljePorten känns det naturligt att öppna en modebutik baserat på ett nytänkande, säger Hans Edblad, grundare och ägare av Edblads.

 

Han fortsätter:  

– Namnet är Alta Vario, latin för ”Hög Förändring”. En hörnsten i detta projekt är utmaningen; hur kan vi skapa ett mode genom att tänka i begreppet element, kan vi röra oss ett litet steg från slit och släng och mot förändring inom givna ramar, givna element?  Byggbart mode helt enkelt. Teamet bakom, som alla har Norrtäljeanknytning, har definitivt haft roligt i detta annorlunda förhållningssätt till begreppet mode.
    

Övriga hyresgäster i NorrtäljePorten område 1 är Coop, Jula, Apoteket, Subway, Chopchop, Elgiganten, Intersport och Flügger Färg. Optimal är redan i full gång med uthyrningen för område 2, som ska byggstartas under första halvåret i år.
    

– NorrteljePorten har haft en väldigt bra utveckling sedan start, nu har vi breddat utbudet ytterligare för de cirka 100.000 invånarna som bor i Norrtälje samt i fritidshus i Roslagen. Förutom en rationell handelsdestination för de cirka 25.000 bilister som varje dygn passerar på E18 så har vi nu även några pärlor, säger Magnus Fagerström, vd Centrumfastigheter AB.