24 oktober 2019
måndag, 27 februari 2017 18:01

Kungsleden hyr ut 1.200 kvm i Frihamnen

Skrivet av 
alt
Rotterdam 1 med adress Hangövägen 20  i Frihamnen/Gärdet, Stockholm.

 

Kungsleden har tecknat ett hyresavtal om 1.200 kvm i fastigheten Rotterdam 1 i Frihamnen, Stockholm, med mediabolaget Kanal 75. Fastigheten ligger i Kungsledens kluster Stockholm City Öst, där bolaget äger fyra fastigheter om totalt 89.000 kvm.

 

ATG-ägda Kanal 75 har tecknat ett sjuårigt avtal och tillträder lokalerna den 1 november.

 

– Det känns väldigt bra att vi har hittat en lokal som passar våra behov i Gärdet/Frihamnen. Att området är ett mediekluster passar oss särskilt bra. Dessutom har vi sedan tidigare använt studiolokaler i fastigheten Rotterdam 1, så vi känner till den väl, säger Per Tellander, vd på Kanal 75.

 

– Vi är mycket glada att kunna hälsa Kanal 75 välkomna som hyresgäst hos oss. Jag hoppas och tror att de ska trivas i Gärdet/Frihamnen, som är ett av våra prioriterade kluster med stor framtidspotential och riktigt bra läge, nära både Stockholms city, vatten och grönområden, säger Sven Stork, fastighetschef förvaltningsområde Stockholm på Kungsleden.

 

Kungsledens kluster Stockholm City Öst ingår i stadsutvecklingsområdet Norra Djurgårdsstaden, där det planeras för 12.000 bostäder och 35.000 arbetsplatser under kommande år .