23 oktober 2019
måndag, 27 februari 2017 11:41

CBRE GIP köper Bromma Blocks av Starwood

Skrivet av 
alt
CBRE Global Investment Partner tar över utvecklingen av Bromma Blocks.


CBRE Global Investment Partners (CBRE GIP) förvärvar handelsplatsen Bromma Blocks i västra Stockholm för en hemlig summa av Starwood Capital Group. CBRE GIP har biträtts av CBRE och Linklaters i transaktionen, medan  Cushman & Wakefield var Starwoods rådgivare i affären. Förvärvet görs för fonden ECF:s räkning i ett joint venture med Vencom, som också var med när Starwood köpte fastigheten av KF Fastigheter hösten 2013. I den affären såldes Bromma Blocks i ett paket för 3,9 Mdr kr tillsammans med köpcentrumen Arninge i Stockholm, Jägersro i Malmö, Bäckebol i Göteborg, Boländerna i Uppsala, Tuna Park i Eskilstuna samt Weibullsholm i Landskrona.

 

Bromma Blocks, som inryms i Bromma flygplats gamla hangarer, omfattar idag en uthyrbar yta om cirka 57.000 kvm, varav 25.000 detaljhandel och 32.000 volymhandel. Uthyrningsgraden är 96 procent och bland hyresgästerna återfinns Coop, XXL, Åhléns, HM, Jula och Rusta. I anslutning till dessa finns parkeringsplatser för 2.300 bilar.
    

Bygglov har beviljats ​​för dubbla detaljhandelsytorna, något som planeras uppföras i fyra våningar och integreras med en nybyggd hållplats för tvärbanan.

 

– Förvärvet av Bromma Blocks ligger i linje med en av fondens viktigaste strategier – att förvärva dominerande detaljhandelstillgångar i likvida marknader som kan förbättras genom vidareutveckling och renovering, säger Charles Baigler, Fund Manager ECF.