18 oktober 2019
fredag, 20 januari 2017 15:23

Bonava säljer i Tobaksmonopolet

Skrivet av 
alt

Bonava säljer fastigheten Tobaksmonopolet 3 inklusive byggrätt.


Bonava säljer fastigheten Tobaksmonopolet 3 på Södermalm i Stockholm till CA Fastigheter AB och Panorama Bostad AB. Försäljningspriset uppgår till 230 Mkr plus en tilläggsköpeskilling om maximalt 125 Mkr som utbetalas när ny detaljplan vunnit laga kraft. Fastigheten och projektet är en del av utvecklingen av Tobaksmonopolets kvarter och innehåller bland annat Svenska Tobaks f d huvudkontor kallat Tengbomshuset. Totalt medges en bostadsbyggnation om totalt cirka 10.000 kvm ljus BTA i två flerbostadshus om fyra respektive upp till 17 våningar. Byggstart beräknas kunna ske i början av nästa år.
    

– Förvärvet ligger helt i linje med vår ambition att ytterligare öka vår verksamhet i Stockholm. Projektet kommer att bli ett nytt landmärke i centrala Stockholm där vi hoppas kunna bidra med vår erfarenhet om utveckling av högkvalitativa bostäder. Vi ser verkligen fram emot att genomföra projektet och skapa fler bostäder på Söder, säger Johan Damne, vd CA Fastigheter.
    

Bonava har utvecklat Tobaksmonopolet 4 bestående av 91 lägenheter som färdigställdes under 216. Tobaksmonopolet 3 är den avslutande etappen i området.
    

– Försäljningen ligger i linje med vår strategiska förflyttning mot att erbjuda prisvärda boenden i olika upplåtelseformer som fler människor har råd att bo i. Tobaksmonopolet 3 är ett exklusivt projekt som vi är övertygade om att CA Fastigheter och Panorama Bostad kommer utveckla vidare på ett bra sätt, säger Joachim Hallengren, vd och koncernchef, Bonava.