22 januari 2020
fredag, 13 januari 2017 17:29

Port 73 ökar både besöksantal och omsättning

Skrivet av 
alt

Atrium Ljungberg förfinar ständigt utbudet på Port 73 i Haninge.


 

 

alt

Chris Helin, marknadsområdeschef hos Atrium Ljungberg. 

Atrium Ljungbergs handelsplatsen Port 73 i Haninge blir alltmer populär. Ifjol ökade antalet besökare med 5 procent till 5,2 miljoner, medan omsättningen av sällanköpsvaror steg med drygt 8 procent och för restauranger och kaféer har med hela 32 procent. Inga ytor har tillkommit under perioden, däremot har utbudet stärkts.

 

– Vi har arbetat fokuserat och framgångsrikt med utbud och tillgänglighet. Bland annat har Burger King och Kronans apotek öppnat under året och vi märker redan att det är uppskattade aktörer, säger Chris Helin, marknadsområdeschef hos Atrium Ljungberg.

 

Tillgänglighet och utbud är två framgångsfaktorer som lockar kunder även från grannkommuner. Mätningar visar att nära var tredje besökare i Port 73 kommer från en annan kommun än Haninge.

 

– Stamkunderna är såklart Haningeborna, men det är roligt att Port 73 har en sådan dragningskraft på kunder från Tyresö, Huddinge, Nynäshamn och de södra delarna av Stockholm. Planerna för 2017 är att fortsätta utveckla upplevelsen på plats, så att våra kunder känner sig ännu nöjdare med att besöka oss ofta. Både genom nya butiker, men också genom lite mer oväntade inslag, avslutar Helin.

 

Haninge kommun är Sveriges 24:e största kommun och den 6:e största i Stockholms län. Haninge är en av åtta regionala stadskärnor i länet och visionen är att dessa stadskärnor ska få mer storstadskaraktär med all den bebyggelse, utbud av nöjen, kommunikationer och service som präglar en levande stad.