Skriv ut denna sida
tisdag, 27 december 2016 17:02

NCC avtalar om 950 Mkr med BillerudKorsnäs

Skrivet av 
alt
NCC ska bygga världens modernaste produktionsanläggning för produktion av vätskekartong åt BillerudKorsnäs på Gruvöns bruk i Grums.

 

NCC har tecknat ett samverkansavtal med BillerudKorsnäs om utbyggnad för projekt Next Generation på Gruvöns bruk i Grums.

 

– Det här är vår största investering någonsin och vår målsättning är att bygga världens modernaste produktionsanläggning för produktion av vätskekartong, förpackningskartong, food service board och vit kraftliner. Vi har nu hittat en stark partner att samverka med för byggdelarna av projektet, säger Ulf Eliasson, projektägare och Senior Vice President BillerudKorsnäs AB.  

 

Uppdraget i sin helhet omfattar mark-, grundläggnings- och betongarbeten för den nya produktionsanläggningen. Kostnaderna för arbetena uppskattas till cirka 950 Mkr.

 

– Vi är glada och stolta över förtroendet och att BillerudKorsnäs velat teckna ett tidigt samverkansavtal. Med vår breda erfarenhet från liknande projekt och starka projektorganisation kommer vi gemensamt och på ett effektivt sätt genomföra projektet, säger Svante Hagman, affärsområdeschef för NCC Infrastructure.

 

Uppdraget orderregistreras löpande under 2017 med huvuddelen under första kvartalet 2017 i affärsområdet Infrastructure.

Senaste från Redaktionen