23 augusti 2019
torsdag, 01 december 2016 15:05

Bonava köper mark för 450 bostäder i Täby

Skrivet av 
alt

Joachim Hallengren, vd för Bonava.


Bonava har avtalat om förvärv av åtta fastigheter från Pentavägsfastigheter i Täby AB till ett pris av cirka 236 Mkr. Fastigheterna ligger i Pentavägens industriområde i Roslags-Näsby, ett område där Bonava kommer driva detaljplan för att uppföra cirka 450 bostäder. Cushman & Wakefield var säljrarens rådgivare i affären.
    

Pentavägens industriområde är utpekat som ett prioriterat utvecklingsområde i Täby med ett attraktivt läge söder om Täby Centrum. Området ligger nära skolor, affärer och kollektivtrafik med goda kommunikationer till centrala Stockholm.
    

– Det är glädjande att vi utökar vår projekt- och byggrättsportfölj i ett bra bostadsläge i Täby. Förvärvet ligger i linje med vår strategi att utveckla levande platser och områden där människor trivs och lever sina liv, säger Joachim Hallengren, vd och koncernchef på Bonava.
    

Bonava tillträder fastigheten när Täby kommun fattat beslut om att starta detaljplanearbetet, vilket beräknas ske 2018. Det första spadtaget beräknas kunna tas 2021, och en första inflyttning beräknas från och med slutet av 2022.