25 maj 2020
torsdag, 24 november 2016 16:10

Peab får uppdrag om 262 Mkr av Sisab

Skrivet av 
alt

Grönklassade Kämpetorpsskolan ritad av Paul Hedqvist ska genomgå en omfattade om- och tillbyggnation. Bild: Aperto Arkitekter

 

Peab har fått uppdraget att bygga om och bygga till Kämpetorpsskolan i Solberga söder om Stockholm. Beställare är kommunägda Sisab och kontraktssumman uppgår till 262 Mkr. Uppdraget är en utförandeentreprenad med byggstart i januari 2017 och färdigställandet är beräknat till maj 2019.

 

Projektet innebär en omfattande om- och tillbyggnad där den befintliga skolan utökas med två skolbyggnader samt en ny byggnad för tillagningskök och matsal. Alla befintliga byggnader genomgår också en omfattande ombyggnad.

 

– Kämpetorpsskolans arkitekt, Paul Hedqvist, ritade cirka 60 skolor över hela Sverige. Kämpetorpsskolan uppfördes i etapper under åren 1952-1969. Paul Hedqvist har som få arkitekter satt sin prägel på Stockholm då han bland annat ritade DN-huset, Skatteskrapan och Västerbron. Vår uppgift är att bevara skolans unika karaktär samtidigt som vi varsamt renoverar och bygger till, förklarar Claes Magnusson, vd för Sisab.