23 augusti 2019
onsdag, 23 november 2016 16:53

Titania tar hem anvisning i Sollentuna

Skrivet av 
alt

Gemenskapsytor på taket i det vinnande trähuskonceptet från Titania och Arkitema.

 

Titania har utsetts till vinnare av en markanvisningstävling i Sollentuna kommun och ska nu teckna avtal med kommunen om köp av mark för nyproduktion av 88 bostadsrättslägenheter. Markanvisningstävlingen är en del av ett större utvecklingsprojekt för området norr om Ribbings väg i Edsberg. Titania blev tilldelat lott C i markanvisningstävlingen. Resterande lotter som ingick i tävlingen ska utvecklas av Balder Projektutveckling AB samt Botrygg Bygg AB. I samma område utvecklar även kommunägda Sollentunahem egen mark.

 

I områdets närhet finns tillgång till grönområdet Rösjöns naturreservat, möjlighet till fritidsaktiviteter som slalomåkning och motionsspår för löpning samt längdskidåkning. Bostäderna får även utsikt över den alpina slalomanläggningen Väsjöbacken.     

 

Titania kommer att samarbeta med Arkitema Architects för framtagandet av bebyggelsen som kommer att utföras i trä. Sedan tidigare har dessa parter samarbetat i projekt som innefattat stadsutveckling i större skala som Tingstorget i Botkyrka och trähusbebyggelse i Enskededalen i Stockholm. Byggstart är planerad till 2019 och projektet beräknas vara avslutat 2021.