18 september 2019
onsdag, 16 november 2016 18:27

Förändringar i Skanskas Senior Executive Team

Skrivet av 
alt

                                                                                                                                        

Skanskas Senior Executive Team kommer att genomgå flera ändringar för att, bland annat, ytterligare dra nytta av den internationella erfarenhet och kompetens som finns inom Skanska.

 

Roman Wieczorek, i dag ansvarig för våra byggenheter i Centraleuropa, kommer att lämna Skanska då han beslutat att avsluta sin yrkeskarriär. Roman har arbetat för Skanska i arton år, varav de senaste sju åren som medlem i Skanskas Senior Executive Team.

 

– Jag vet att jag talar för många människor runt om i Skanska när jag riktar ett varmt tack till Roman Wieczorek för hans tid i företaget. Han haft en nyckelroll i uppbyggnaden av byggverksamheten i Centraleuropa och har skapat en solid grund för framtiden, säger Johan Karlström, vd och koncernchef i Skanska.

 

Andra förändringar i Senior Executive Team innebär att Mats Williamson tilldelas ansvar för Skanska Polen, Skanska Tjeckien och Slovakien, att Anders Danielsson får ansvar för Skanska Infrastructure Development och Skanska UK, och att Pierre Olofsson, tidigare Business Unit President för Skanska Sverige, blir medlem av Senior Executive Team med ansvar för Skanska Sverige, Skanska Norge och Skanska Finland. Gunnar Hagman (bilden), nuvarande Business Development Director och medlem av ledningsgruppen för Skanska Sverige, efterträder Pierre Olofsson som Business Unit President.