23 augusti 2019
tisdag, 15 november 2016 12:52

Skanska renoverar för 430 Mkr i Årsta

Skrivet av 
alt

Skanska renoverar 60-talsfastigheter åt Stockholmshem i Årsta.


Skanska har tecknat avtal med Stockholmshem om att totalrenovera sex bostadshus vid Valla Torg i Årsta, Stockholm. Kontraktet är värt cirka 430 Mkr, vilket inkluderas i orderingången för Skanska Sverige i det fjärde kvartalet 2016. Renoveringsarbetet ska vara färdigt i början av 2019.
    

Uppdraget omfattar totalrenovering av 302 lägenheter och allmänna utrymmen i fyra 13-våningshus och två trevåningshus byggda i början av 1960-talet. Delar av de allmänna utrymmena på vindsplanen och i markplan kommer att byggas om till 20 nya lägenheter. Dessutom ska marken i anslutning till fastigheterna rustas upp och nya uteplatser till lägenheterna i markplan skapas.
    

Byggprojektet utgör en del av EU-projektet Grow Smarter som drivs av Stockholms Stad. Grow Smarter handlar om hur städer med hjälp av smarta miljötekniklösningar kan skapa fler jobb och växa, samtidigt som de blir mer energieffektiva, lättframkomliga och attraktiva för invånarna.
    

Genom att använda energieffektiva och hållbara lösningar för värme, ventilation och ljus kommer Skanska att kunna sänka energianvändningen med 60 procent när husen är färdigrenoverade.