18 september 2019
måndag, 14 november 2016 12:47

FastPartner hyr ut i Märsta Centrum

Skrivet av 
alt

Planritning för Nya Märsta Centrum av Megaron Arkitekter.


FastPartner har tecknat nya hyresavtal med Intersport, Dressmann och Espresso House i Märsta Centrum. Avtalet med Intersport omfattar en butikslokal på 1.300 kvm, avtalet med Dressmann omfattar en butikslokal på 350 kvm och avtalet med Espresso House omfattar ett café för 100 gäster på torget i Märsta Centrum. Inflyttning är planerad till våren 2017.
    

Uthyrningen är ett led i den centrumutveckling som FastPartner just nu driver i Märsta Centrum och där FastPartner för närvarande bygger ut centrumet med ytterligare cirka 20.000 kvm. Utbyggnaden omfattar två fristående butiksbyggnader samt ett nytt parkeringsgarage med cirka 300 platser. För de nya lokalerna har hyresavtal sedan tidigare redan tecknats med H&M, ICA Kvantum, Lindex, Apotek Hjärtat samt Folktandvården.
    

ICA Kvantum öppnar sin butik på onsdag, den 16 november, och under våren 2017 hålls nyinvigning av Märsta Centrum i samband med att de nya byggnaderna färdigställs och de nya modebutikerna öppnar sin verksamhet.
    

Totalt omfattar ”Projektet Nya Märsta Centrum” byggrätter om cirka 38.000 kvm. FastPartner har hittills tillfört centrumet ett helt nytt bibliotek och konsthall och en ny byggnad har uppförts för Kulturskolan. Nästa år startar FastPartner produktionen av cirka 150 bostäder i centrumet, och under de kommande åren kommer expansionen fortsätta med ytterligare bostäder, butiker och kontor.
    

Märsta Centrum är en av FastPartners sju centrumanläggningar i Storstockholmsområdet.
– Intresset för Märsta Centrum är stort och redan ett halvår innan nyinvigningen är nästan hela centrumet uthyrt. Nu arbetar vi med att hyra ut de sista butikslokalerna där målet är att skapa en bra mix av starka varumärken och ett attraktivt matutbud i ett levande stadscentrum för invånarna i Sigtuna kommun säger Patrik Arnqvist, regionchef på FastPartner.