23 augusti 2019
fredag, 11 november 2016 16:30

Vasakronan hyr ut till ABB i Kista

Skrivet av 
alt
Kista Entré uppfördes 2002 av Skanska.

 

ABB Business Center Stockholm lämnar sina lokaler i Häggvik och omlokaliserar till Vasakronans Kista Entré.

 

I augusti kontrakterade Vasakronan Nordea på 7.000 kvm i Kista Entré. Nu är det klart att även ABB Business Center Stockholm hyr i samma fastighet. Företaget hyr 1.300 kvm på plan 6 och den nya adressen blir Knarrarnäsgatan 7.

 

– Efterfrågan på riktigt bra produkter med flexibla lösningar är hög i Kista. Det är ett av världens ledande IT-kluster och ett område med stark framåtanda som vi tillsammans med andra fastighetsägare, Kista Science City och Stockholm Stad ständigt arbetar för att vidareutveckla. Det, tillsammans med goda kommunikationer, attraherar starka bolag som till exempel Nordea och ABB, säger Ronald Bäckrud, Chef region Stockholm, Vasakronan.

 

Med byggår 2002 är Kista Entré en av områdets mest moderna fastigheter. Den ligger centralt, granne med Kista Science Tower och utgör porten till det som kallas Kista Science City – ett av världens ledande IT-kluster. I området finns cirka 1.400 företag med aktörer som bland annat Ericsson, Microsoft, IBM och Samsung.

 

ABB Business Center Stockholm tillträder sina nya lokaler den 15 mars 2017 och därmed når Vasakronans bestånd i Kista en uthyrningsgrad om 90 procent.