25 februari 2020
måndag, 31 oktober 2016 11:32

Skanska bygger för Aranäs i Kungsbacka

Skrivet av 
alt

Aranäs kontors- och parkeringshus i Kungsbacka har ritats av Kanozi.


Skanska har fått i uppdrag av Aranäs Fastigheter att bygga ett kombinerat kontors- och parkeringshus i den nya stadsdelen Valand i Kungsbacka. Kontraktet är värt cirka 220 Mkr och byggstart sker omgående och färdigställandet ska ske i slutet av 2018.
    

Valand är ett stadsutvecklingsprojekt i Kungsbacka, mellan Kungsmässan och innerstaden, där Aranäs planerar för sju kvarter med spännande arkitektur. Här skapas nya kontor, butiker, restauranger och bostäder vilket ska ge en större, sammanhållen stadskärna.
    

Först ut i Valand är det kontors- och parkeringshus som Skanska nu har fått i uppdrag att bygga. Totalt omfattar projektet 17.400 kvm bruttoyta fördelat på fem våningar och källare i kontorshuset och 15 halvplan i parkeringshuset. Huset är ritat av arkitektbyrån Kanozi.
    

– Vi är tacksamma för förtroendet att bygga första etappen i Valand. Det är ett uppdrag där vi får användning av vår kompetens inom inte minst grundläggning eftersom markförhållandena är speciella i området, säger Ralf Gustafson, projektchef, Skanska Sverige AB.
    

– Vi har lyckosamma samarbeten med Skanska bakom oss och har fullt förtroende för att de löser uppdraget trots utmaningar med den berömda Kungsbackaleran. Vi delar målbild och vision för projektet och ser fram emot att se första etappen av Valand växa fram, säger Jonas Håkansson, vd Aranäs Fastigheter.