25 februari 2020
fredag, 28 oktober 2016 12:19

SBB köper stort i Norge

Skrivet av 
alt

SBBs första köp i Norge. Bild: Nyark


Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) förvärvar sin första fastighet i Norge. Det handlar om nyrenoverade Gullhaug Torg 4 i Oslo med norska staten som långsiktig hyresgäst. I fastigheten finns Norges Justis- og beredskapsdepartementet.
        

Fastigheten har en total yta på cirka 26.000 kvm inkl garage om cirka 5.000 kvm och är belägen i området Nydalen – ett tidigare industriområde som under senare år har omvandlats till ett levande stadsdelscenter med en rad stora huvudkontor, Handelshögskolan, bostäder, handel och rekreation. I stadsdelen, som har ett bra kommunikationsläge, bor cirka 4.000 invånare och det finns 18.000 arbetsplatser.
    

– Gullhaug Torg 4 är vårt första förvärv i Norge. Jag är glad att vi nu tagit steget och investerar i kvalitetsfastigheter i Norge. Området runt Gullhaug Torg är fantastiskt med Handelshögskolan och en lång rad huvudkontor som ger området liv och rörelse, säger Illija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.
    

Rådgivare i affären var Arctic Securities, Colliers International i Norge, samt Advokatbyrån Selmer. Säljare är ett syndikat av investerare lett av Ness, Risan&Partners AS.