18 januari 2020
tisdag, 25 oktober 2016 11:18

Österlund blir vd för Botkyrkabyggen

Skrivet av 
alt

                                                                                                                          
I februari nästa år blir Chris Österlund (bilden) ny vd för AB Botkyrkabyggen efter Ulf Nyqvist. Hon kommer närmast från SABO som chef för ekonomi och finans och har tidigare arbetat som vd för Nynäshamnsbostäder och Stiftelsen Stockholms Studentbostäder (SSSB). Under några år i början av 2000-talet arbetade hon även som administrativ chef i Botkyrkabyggen.
    

– Botkyrkabyggen är innovativt och ligger i framkant i utvecklingen. Att leda företaget och ta ut kursen mot framtiden är ett ansvar som jag tar mig an med glädje, säger Chris Österlund.
    

Botkyrkabyggen äger och förvaltar 10.600 lägenheter i Botkyrka kommun, varav ungefär 80 procent i miljonprogram. Företaget ska framöver renovera och nyproducera ett stort antal lägenheter varje år samt förvalta lägenhetsbeståndet med nöjda boende.    

 

– Vi är mycket glada över att Chris Österlund blir ny vd. Hon är en kompetent, kreativ och visionär ledare. Det passar bra för någon som ska leda ett företag med stora åtaganden, säger Bo Johansson, styrelseordförande för Botkyrkabyggen.
    

Som chef för ekonomi och finans på SABO har Chris Österlund arbetat med allmännyttans framtidsfrågor.


– Finansiering av renovering och nyproduktion är ett par av de viktigaste frågorna för allmännyttan. Det är kunskap och erfarenheter jag tar med mig till Botkyrkabyggen. I utmaningarna ligger även många möjligheter och Botkyrkabyggens lösningar kommer att vara viktiga för hela allmännyttan, säger Chris Österlund.