22 september 2019
onsdag, 12 oktober 2016 18:28

Högt bud på Weylandtska villan på Djurgården

Skrivet av 
alt

Weylandtska villan, omfattande 1.084 kvm, på Djurgården, nära Biskopsudden, säljs nu på offentlig auktion.

 

Nu ska anrika Weylandtska villan, omfattande 1.084 kvm, på Djurgården säljas på offentlig auktion – med utropspriset 105 Mkr. Den 9 november ska bud ha inkommit till Lindskog Malmström Advokatbyrås lokaler på Norrmalms Torg 14 i Stockholm. Men nu har det kommit höga bud klart överstigande utropspriset, enligt källor till Fastighetsaktien.

 

Orsaken till den offentliga auktionen är att ägarna, splittrade i två grupper inte kommit överens om försäljningen. Den ena gruppen med två delägare har önskat en snabb försäljning, med den andra gruppen med sex släktingar till familjen Weylandt vill ha en icke publik försäljning. Villan uppfördes 1833 av stadsmäklare Reinhold Henrik Weylandt. Två av familjemedlemmarna ansåg att 120 Mkr var lägsta pris, men nu har tingsrätten i Stockholm fastslagit utropspriset 105 Mkr.

 

Villan är helt unik på Djurgården. I prospektet från Lindskog Malmström Advokatbyrå står det: ”Bostadshuset utgörs av en arkitektonisk högklassig byggnad med ett mycket attraktivt läge, uppfört på arrendelägenheten Alberget 6 inom fastigheten Djurgården 1:1 i Stockholms stad. Huvudbyggnadens tre plan har idag en total boyta om ca 1084 kvm. Ett tillhörande annex utgörs av en bostadslägenhet om 93 kvm, tre garage samt förråd. Två av bostadslägenheterna är upplåtna med hyresrätt”.

 

Nu planerar Lindskog Malmström Advokatbyrå en eller två visningar på den slottsliknande villan på Djurgårdsvägen 150, nära Biskopsudden på Djurgården.

 

Fastighetsaktien återkommer om försäljningen och ett slutpris på Weylandtska villan efter den 9 november.

 

Weylandtska villan är blåklassad enligt Stockholms stadsmuseums klassificeringssystem. LE