23 augusti 2019
onsdag, 12 oktober 2016 13:59

Bonava skapar hem för 450 i Huddinge

Skrivet av 
alt
Fredrik Hemborg, affärsenhetschef Bonava.


Bonava ska utveckla ett bostadsområde med 220 lägenheter och en förskola i Huddinge centrum. Området kommer att bli ett hem för 450 personer och vara nära beläget gröna Sjödalsparken och Sjödalsbacken.
    

– Vi är mycket glada över att få det här förtroendet av Huddinge kommun. Det här är ett projekt som ligger helt i linje med vår strategi att utveckla levande platser och områden där människor trivs och lever sina liv. Vi ser fram emot att komma igång, säger Fredrik Hemborg, affärsenhetschef Bonava Sverige.
    

Det blir ett område med småstadskänsla och ombonade kvarter för de boenden som förenar trivsel och trygghet med livskvalitet för alla åldrar. Bilpool-platser kommer att finnas samt ordentliga möjligheter till cykelparkering. Skogen intill utvecklas till parkmiljö som med attraktiva gångstråk länkas ihop med bostadsområdet.
    

Under projektets gång kommer Bonava initiera möten med medborgare, kunder och andra intressenter för att skapa engagemang, förankring och ge möjligheter till intresserade att påverka stadsdelens utveckling och den egna boendemiljön.
    

I samband med att detaljplanen blir klar kommer Bonava att förvärva byggrätterna av Huge Fastigheter AB och teckna exploateringsavtal med Huddinge kommun.

Försäljningen av bostäderna planeras starta under andra kvartalet 2018.