23 augusti 2019
måndag, 10 oktober 2016 16:53

Ahrbom & Partner tar över uppdrag för AMF

Skrivet av 
alt

Byggnaden på fastigheten Trollhättan 30 i centrala Stockholm kommer ha en inbjudande och uppbruten fasad mot Regeringsgatan som skapar ett aktivt stråk med mer liv i city. Färdigställandet beräknas ske under 2019.Ahrbom & Partner blir ny huvudarkitekt för AMF Fastigheters omfattande nybyggnation på fastigheten Trollhättan 30 i hörnet Hamngatan/Regeringsgatan i centrala Stockholm. Projektet är en del i framväxten av Urban Escape-kvarteret.
    

Det var i november 2014 som det danska arkitektkontoret Lundgaard & Tranberg vann AMF Fastigheters och Stockholms stads parallella arkitektuppdrag för fastigheten. Ahrbom & Partner har varit en aktiv samarbetspartner tillsammans med Lundgaard & Tranberg sedan 2015 och har ett starkt och etablerat engagemang för projektet.
    

– Vi är glada och stolta över att ha fått förtroendet av både Lundgaard & Tranberg och AMF Fastigheter att rita klart huset. Vi inspireras av platser som bjuder in till liv och aktivitet och förslaget från Lundgaard & Tranberg är genialiskt. Här ser vi en fantastisk möjlighet att öppna upp ett helt kvarter och skapa ett mer attraktivt city, säger Per Ahrbom, huvudarkitekt på Ahrbom & Partner.
  

I juni i år godkändes detaljplanen för Trollhättan 30 i stadsbyggnadsnämnden. Just nu pågår den mest intensiva rivningsperioden innan nuvarande hus är helt borta i början på 2017. Med Lundgaard & Tranbergs förslag som grund kommer Ahrbom & Partner att färdigställa huset.
    

– Samarbetet med Ahrbom & Partner är fantastiskt. Vi har sedan länge stort förtroende för dem och ser fram emot färdigställandet av huset. Det gamla huset plockas nu ner våning för våning. Under nästa år börjar vi tillsammans att bygga upp det nya huset som blir porten till hela kvarteret, säger Niklas Haglund, projektchef för Urban Escape på AMF Fastigheter.