Skriv ut denna sida
torsdag, 29 september 2016 11:44

Nordisk Renting i nya avtal

Skrivet av 
alt

Caroline Bertlin, vd för Nordisk Renting.


Nordisk Renting har genomfört en sale and leaseback-transaktion om 51 MEUR (490 Mkr) med finska Posti Kiinteistöt, en del av Posti Group. Affären gäller en logistikfastighet i Orimattila, Lahtis, och är för Posti Groups ett led i att frigöra kapital för förnyelse och tillväxt.
    

Vidare har Nordisk Renting tagit över GE Capitals 50-procentiga andel av Airside Properties, som äger och hyr ut tre flygplatsfastigheter på Köpenhamns flygplats. Kunder i dessa fastigheter är framförallt SAS, men även Sodexo och CAE (utbildningsleverantör inom flygindustrin). Fastighetens underliggande substansvärde är 198 MDKR (255 Mkr).
    

– Detta avslutar en stark relation som började 2001 mellan Nordisk Renting, SAS och GE Capital. Det har varit en fantastisk resa och vi önskar både Nordisk Renting och SAS det bästa för framtiden. Detta innebär också GE Capitals slutliga exit vad gäller kommersiella fastigheter i Norden, säger Mattias Lundstöm, vd GE Capital Norden.
    

Slutligen fortsätter Nordisk Renting långsiktiga relation med Mercedes-Benz. Ett nytt tioårigt hyresavtal har tecknats för ett logistikcenter i Lerum, Göteborg. Det ursprungliga hyresförhållandet mellan parterna sträcker sig tillbaka till 2003.
    

– Vi är mycket glada över att få möjlighet att expandera vår verksamhet i Norden, genom att stödja både nya och befintliga kunder. Dessa transaktioner är väl i linje med vår strategi – kundfokuserade lösningar baserade på strategiska fastighets och infrastrukturtillgångar, säger Caroline Bertlin, vd för Nordisk Renting.

Senaste från Redaktionen