18 september 2019
måndag, 08 augusti 2016 20:07

Stendörren/Kilenkrysset skapar logistikcenter

Skrivet av 
alt

Det nya logistikcentret, Stockholm Väst Logistik, omfattar  400.000 kvm  planlagd mark i Upplands-Bro.

 

Stockholm Väst Logistik det nya logistikcenter som Stendörren och Kilenrysset skapar i ett 50/50 ägt joint-venture bolag. Stockholm Väst Logistik tillförs cirka 400.000 kvm planlagd mark i Nygårds industriområde i Upplands-Bro kommun. Fastigheterna som ingår i det gemensamma bolaget är Upplands-Bro, Nygård 2:17 och del av Nygård 2:14.

 

Fastigheten Nygård 2:14 (ägd av Stendörren) är till stor del redan bebyggd med Coops centrallager för kolonialvaror.

 

– Det unika läget med egen järnvägsanslutning till stambanan och närheten till E18 ger fantastiska möjligheter att skapa ett mycket attraktivt logistikläge i Stockholms absoluta närhet. Vi har möjlighet att bygga cirka 200.000 kvm nya lokaler i området inom befintlig detaljplan. Järnvägsanslutningen och den nya trafikplatsen med ny motorvägsavfart från E18 som leder rakt ned till Nygårds industriområde ger oss möjlighet att skapa en flexibel kombiterminal för framtidens krav på miljövänliga logistiklösningar och konsumenternas krav på snabba leveranser. Den erfarenhet som Kilenkrysset med Jan Persson och hans team har inom logistik är mycket värdefullt för vårt gemensamma JV, säger Stendörrens vd Fredrik Brodin.

 

Jan Persson, Kilenkryssets grundare och ägare, gläds också över samarbetet:
– Vi vet styrkan i området, vår mark vid E18 Brunna har haft väldigt hög efterfrågan. Genom att få tillgång till järnvägsanslutning kan vi bygga en kombiterminal för ankommande och avgående gods från området vilket vi har mycket positiv erfarenhet av från Rosersberg.