7 april 2020
tisdag, 02 augusti 2016 18:16

Home Invest säljer Quality Hotel Globe

Skrivet av 
alt

Quality Hotel Globe har nyligen utökats till totalt 300 rum. Bild: White

 

Petter Stordalens bolag Home Invest säljer Quality Hotel Globe till bolaget Strawberry Brother, som ägs till hälften av Petter Stordalen och av norska Varner, en finansfamilj som bland annat äger klädkedjorna Dressmann, Cubus, Bikbok och Carlings. Priset i affären är cirka 1,2 Mdr kr. Pangea har varit rådgivare på säljarsidan. Priset återspeglar en avkastning om cirka 5 procent.

 

Efter att under förra året har gjort goda vinster på försäljningen av sina andelar i köpcentrumbolaget Sektor till Citycon så storsatsar Petter Stordalen och familjen Varner på hotell.

 

Redan under senhösten 2015 förbereddes den första affären för Strawberry Brothers, som blev förvärvet av Royal Christiania i centrala Oslo. Det var en av de fastigheter som ingick i den storsatning som DNB Liv gjorde i sitt fastighetsägande under hösten 2015. Något officiellt pris har inte uppgivits, men i norsk press har ett pris om 1,7–1,8 Mdr kr angivits.

 

Det samägda bolaget ska satsa på tre marknader: Oslo, Stockholm och Köpenhamn.

 

– Tillsammans med Varner ska vi äga hotellfastigheter för 10 Mdr kr om fem år, säger Petter Stordalen till Dagens Næringsliv.

 

Strawberry har nyligen investerat 300 Mkr i Quality Hotel Globe, som nu har 300 rum. Näst på tur står Hotel Royal Christiania i Oslo med en investering om cirka 1 Mdr kr.