Skriv ut denna sida
tisdag, 28 juni 2016 15:48

Botrygg uppför nu stort hotell i Älvsjö

Skrivet av 
alt
Botryggs hotell i 16 våningar ska rymma 174 hotellrum kombinerat med 77 företagslägenheter i Älvsjö. Bild:White

 

alt

Hotellet byggs nu nära spåren vid Älvsjö station.

 

alt

Järntorgets hus i kv 1 i Älvsjö centrum är nu färdigställda.

 

Botrygg har anvisats mark i Älvsjö Centrum för nybyggnation av hotell/lägenhetshotell. White arkitekter har utformat byggnaden.

 

Centrala Älvsjö är ett av Stockholms stadsutvecklingsområde och ingår även i programmet ”Vision för Söderort”. I Älvsjö byggs nu för cirka 600 nya bostäder och ett nytt resecentrum tillsammans med SL.

 

Botryggs hotell ska rymma 174 hotellrum kombinerat med 77 företagslägenheter. Det föreslås bli en accentbyggnad med 16 våningar som ska markera entrén till Älvsjö.

 

Hotellets utformning togs fram genom ett parallellt skissuppdrag där arkitektkontoren White, Kjellander & Sjöberg samt Nyréns medverkade. Vinnande förslag kom från White arkitekter och togs fram av en arbetsgrupp bestående av Pontus Pyk, David Alton, Oskar Norelius och Sam Keshavarz (landskap).

 

Samtidigt pågår nu full aktivitet kring Älvsjö centrum med byggnation och inflyttning. Huset i kvarter 1 mellan torget och spåren är nästan helt färdigbyggt. Alla lägenheter är inflyttade sedan januari i år. Det som kvarstår är arbeten i en del lokaler i bottenvåningen. Byggherre är Järntorget. 

 

Senaste från Redaktionen