24 augusti 2019
tisdag, 14 juni 2016 17:19

Humlegården hyr ut 1.300 kvm i Solna strand

Skrivet av 
alt

Solna strand har expanderat kraftigt under senare år.

 

Humlegården Fastigheter har tecknat ett sjuårigt hyresavtal med QleanAir Scandinavia, som lämnar sina tidigare lokaler på Södermalm i Stockholm city och flyttar till Torggatan 13 i Solna strand, fastigheten Päronet 6. Avtalet omfattar cirka 1.300 kvm och lokalerna blir QleanAirs huvudkontor, R&D-center och showroom. Inflyttningen sker i slutet av augusti.

 

– Att våra lokaler attraherar hyresgäster i konkurrens med Stockholms innerstad ser vi som ett tydligt kvitto på att våra satsningar på Solna strand som område är helt rätt, säger David Johansson, fastighetschef på Humlegården.

 

Solna strand har expanderat kraftigt under senare år och huserar idag ett flertal stora företag och myndigheter. Totalt arbetar cirka 10.000 människor i stadsdelen. Nyligen presenterade Humlegården Fastigheter nästa steg i utvecklingen av området i form av etableringen av Grow hotell invid Landsvägen, nära Swedbanks huvudkontor. Hotellet, som kommer att drivas av Time Hotel Group, slår upp sina portar under sensommaren 2018 och kommer att innehålla cirka 170 rum samt gym och restaurang.