17 september 2019
måndag, 13 juni 2016 18:06

Många markanvisningar på gång i Nacka

Skrivet av 
alt

Det nya området, Svindersberg, kommer att knyta samman befintlig bebyggelse som finns idag till en levande stadsdel med gröna kvarter och närhet till handel och restauranger.


Svindersberg,  nära Sickla köpkvarter i Nacka ska utvecklas till en tätare och mer blandad stadsdel med totalt cirka 500 nya bostäder i flerbostadshus och stadsradhus samt kontor och handel. Stora delar av området ägs av Nacka kommun och för att genomföra bebyggelsen kommer markanvisningar att genomföras.

 

– Det blir ett väldigt fint område med varierad bebyggelse på en höjd med utsikt och gröna omgivningar, samtidigt ligger det ett stenkast från den nya tunnelbanan. Intresset är också stort för moderna kontor i attraktiva lägen med bra kommunikationer och här kommer förutom tunnelbanan även Tvärbanan, Saltsjöbanan och bussar att finnas, säger Peter Skogberg, projektledare Nacka kommun.

 

I dagarna inbjuder kommun även in till markanvisningstävling på Nya gatan i centrala Nacka. Här gäller det 110 hyresrätter i kvarteret Brytaren mindre och anbuden kommer att utvärderas både utifrån pris och gestaltning.  

 

Nya gatan ligger mellan Nacka stadshus och Nacka Forum, med fem minuters promenad till den nya tunnelbanan som invigs 2025, utsikt mot Järla sjö och promenadväg till Nyckelviken.