25 februari 2020
onsdag, 08 juni 2016 11:56

Fabege bygger för 3 i Söderstaden

Skrivet av 
alt

Söderstaden är ett av Stockholms stads större utvecklingsområden som består av Globenområdet, Slakthusområdet, Södra Skanstull och Gullmarsplan-Nynäsvägen. Här planeras för totalt 150.000 kvm nya kontor och stadsdelen beräknas ha 30.000 arbetande, 15.000 boende och fler än 2 miljoner årliga besökare.


Fabege och mobiloperatören 3 (HI3G Access) har tecknat ett 10-årigt grönt hyresavtal om 14.700 kvm kontor i fastigheten Pelaren 1 i närheten av Ericsson Globe Arena, till ett årligt hyresvärde om cirka 39 Mkr exklusive tillägg. Fastigheten blir 3:s nya huvudkontor.
    

– 3 får här ett eget landmärke med lockande arkitektur, ett kontor som kommer att bli en symbol för det framväxande Söderstaden. Företaget har med sitt beslut att förlägga sitt huvudkontor här återigen visat att de ligger i framkant och det kommer definitivt att bli en viktig spelare i den kommande utvecklingen av Södra Stockholms viktigaste affärshubb, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef på Fabege.
    

Det nya kontoret, som ritas av Strategisk Arkitektur, kommer att omfatta cirka 21.000 kvm uthyrningsbar yta, varav 3 hyr knappt 70 procent. Den totala investeringen exklusive ingående värde uppgår till drygt 800 Mkr. Projektet är startklart och inflyttning beräknas ske sensommaren 2018. Fastigheten kommer att miljöcertifieras minst i enlighet med Breeam very good.
    

– Vi har lockats av det spektakulära kontoret, publika läget och Stockholms stads offensiva planer för Söderstaden. Här får våra medarbetare allt de behöver för att trivas – idrott, kultur, nöjen, shopping, restauranger och ett brett utbud av service i en urban och dynamisk miljö, säger Peder Ramel, vd på Hi3G Access.