25 februari 2020
onsdag, 01 juni 2016 10:46

Fabege hyr ut till Ambea i Arenastaden

Skrivet av 
alt

Ameba får moderna lokaler i  Fabeges Uarda 6 i Arenastaden.

 

alt
Niclas Ternstål, marknadsområdeschef Arenastaden, och Andreas Malmsäter, uthyrningschef Fabege.


Ambea, ett av Sveriges ledande företag inom stöd och omsorg, har beslutat sig för att lämna Solna Strand och flytta sitt huvudkontor till Arenastaden. Fabege och Ambea har tecknat ett sjuårigt hyresavtal om cirka 3.600 kvm till ett årligt hyresvärde om drygt 10,5 Mkr exklusive tillägg. Inflyttning sker augusti 2017 på Evenemangsgatan 21 och Ameba får Siemens och H&M som grannar i fastigheten.
    

Det nya kontoret ligger högst upp i fastigheten Uarda 6 med utsikt över Råstasjön. Byggnaden har en stor inglasad ljusgård i mitten med entréer mot både den livliga Evenemangsgatan och mot den lugnare Dalvägen med fina grönområden.
    

− Vi ser många fördelar för oss och våra medarbetare med vårt nya läge i Arenastaden. Främst att vi får mer utrymme, men också att vi hamnar i ett mer attraktivt och expansivt område med närhet till ett större utbud av butiker, restauranger, träning och evenemang. Dessutom får vi möjlighet att utveckla våra arbetssätt och skräddarsy utformningen av interiören så den passar oss, säger Fredrik Gren, vd för Ambea.
    

Hyresavtalet är ett så kallat Grönt hyresavtal där båda parter har ambitioner att finna resurseffektiva och miljösmarta driftslösningar och byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Guld.
    

− Vi är glada över det fortsatt starka intresset för Arenastaden och hälsar Ambea varmt välkomna till området sommaren 2017, säger Niclas Ternstål, marknadsområdeschef i Arenastaden för Fabege.
    

Uarda 6 är ritad av T+E Arkitekter och har en tonvikt på naturliga material som sten och ljusa träslag. Interiören har drag av skandinavisk modernism och exteriörmaterialen har valts ur ett livscykelperspektiv avseende energieffektivitet och hållbarhet.
    

− I och med uthyrningen till Ambea är huset nästan fullt uthyrt. Vi har bara drygt 700 kvm kvar högt upp i huset, men lyckligtvis har vi fler byggrätter som vi kan fortsätta utveckla i Arenastaden, säger Andreas Malmsäter, uthyrningschef på Fabege.
    

Ambea bedriver cirka 500 verksamheter runt om i landet. Företaget verkar genom varumärkena Nytida och Vardaga och har även en bemanningssektor, Rent-A-Doctor & Nurse. Under 2015, hade koncernen en årlig omsättning på cirka 4 Mdr kr och cirka 14.000 anställda.