25 maj 2020
onsdag, 25 maj 2016 17:33

Hovet kan ersättas av bostäder och lokaler

Skrivet av 
alt

Hovet i Globenområdet kan komma att ersättas av bostäder och kommersiella lokaler.

 

Kommunägda SGA Fastigheter (Stockholm Globe Arena Fastigheter) kommer tillsammans med berörda förvaltningar inom Stockholms stad besluta om en ny utredning för utvecklingen av Globenområdet. Den nya utredningen kommer undersöka hur Ericsson Globe kan moderniseras för att möta ishockeyns behov samt säkerställa en förbättrad evenemangskapacitet. Dessutom ska den utreda alternativ där Hovet ersätts helt av bostäder och kommersiella lokaler.    

 

Det alternativ som utreds tillför bred samhällsekonomisk nytta genom ett tillskott av nya bostäder, nya butikslokaler, förbättrade möjligheter för isidrott samt att det säkerställer bra förutsättningar för ishockeyklubbarna, både vad gäller träning och matcher.

 

– Det är en mer ansvarsfull lösning att ta vara på den nationalarena vi har. Nu ska vi titta på hur en modernisering kan ske så att Ericsson Globe är skalbar till hockey och andra evenemang. Alternativet som kommer undersökas skulle innebära att Hovet ersätts av bostäder och kommersiella lokaler. En del av intäkterna för detta används för att modernisera Ericsson Globe och göra den mer flexibel till ishockey och andra arrangemang, säger Emilia Bjuggren (S), idrottsborgarråd samt ordförande i SGA Fastigheter.