28 januari 2020
måndag, 25 april 2016 17:22

Markovski lämnar in. Elfner, ny vd i Svevia

Skrivet av 
alt

                                                                                                                      

Anders Elfner (bilden till höger) utsågs under måndagen den 25 april till tillförordnad vd och koncernchef i Svevia. Han efterträder Zdravko Markovski (bilden till vänster) som på egen begäran väljer att lämna bolaget. Anders Elfner tillträder med omedelbar verkan.

 

Anders Elfner har lång och bred branscherfarenhet och har de tre senaste åren haft rollen som vice vd för Svevia. 

 

– Vi är mycket nöjda med att Anders Elfner med sin gedigna erfarenhet från såväl anläggningsbranschen som Svevia nu axlar ansvaret att leda bolagets fortsatta utveckling. Svevia har en positiv resultatutveckling och en stabil organisation vilket sammantaget är goda förutsättningar för fortsatt framgång, säger Olof Ehrlén styrelseordförande i Svevia.

 

Zdravko Markovski har på egen begäran valt att lämna tjänsten som vd och koncernchef i Svevia, ett beslut som Svevias styrelse beklagar.

 

– Vi har stor respekt för Zdravko Markovski och hans beslut samtidigt som vi beklagar det. Nu ser vi framåt och sätter igång processen att, så snart som möjligt, hitta en ny vd och koncernchef för Svevia, säger Olof Ehrlén.

 

Zdravko Markovski, med nästan 30 år på JM bakom sig, blev ny vd på Svevia då han ersatte Torbjörn Torell i augusti 2015.

 

Svevia bildades den 1 januari 2009 som ett fristående statligt bolag. Innan dess verkade bolaget i många år under namnet Vägverket Produktion, en produktionsavdelning i myndigheten Vägverket (nuvarande Trafikverket).