28 januari 2020
onsdag, 20 april 2016 10:19

Nordstrand blir ny vd för SABO

Skrivet av 
alt

                                                                                                            
Anders Nordstrand (bilden) har rekryterats till ny vd för SABO (Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag) efter Kurt Eliasson. Nordstrand, 58, är idag vd för allmännyttiga Bostads AB Mimer i Västerås och har tidigare varit vd för Micasa, som äger och förvaltar Stockholm stads omsorgsfastigheter och dessförinnna vd för Stockholm Visitors Board. Han tillträder sin nya tjänst efter sommaren.
    

– Vårt mål var att rekrytera en vd med rejäl erfarenhet från bostadsbranschen och med en genuin känsla för allmännyttans särskilda uppdrag. Därför är jag mycket glad över att Anders Nordstrand tackat ja till att leda SABO, hans tidigare arbete och tydliga resultat imponerar, säger SABOs ordförande Leif Jakobsson.
    

Nordstrand började på Mimer hösten 2013 och har sedan dess bland annat ökat tempot i nyproduktionen och aktivt arbetat för att Mimer ska ta ett större samhällsbyggaransvar och att tillsammans med Västerås stad utveckla samhället.
    

– Jag vill idag inte göra någon programförklaring för mitt arbete med SABO. Det är viktigt för mig att först träffa personalen och medlemsföretagen för att sätta mig in i det arbete som görs idag. Men jag konstaterar att SABOs fokus på nyproduktion är viktigt. Det absolut viktigaste just nu är att få fram bostäder som fler har råd med, säger Anders Nordstrand.