21 mars 2019
måndag, 04 januari 2016 17:40

Cornerstone köper Åhléns City i Malmö

Skrivet av 
alt
Åhléns City i Malmö omfattar cirka 6.400 kvm uthyrbar yta.

 

Cornerstone Real Estate Advisers köper Åhléns City-fastigheten i centrala Malmö av Vencom och Rockspring Property Investment Managers. Efter avdrag för latent skatt är köpeskillingen 356 Mkr, motsvarande 57.000 kr/kvm.

 

Köpet genomsförs av Cornerstone Pan-European Core Fund och blir ett tillskott till Cornerstones befintliga innehav i Nordic Retail Fund där bland annat Galleria Center Syd norr om Malmö ingår.

Det var i maj 2012 som Rockspring Property Investment Managers förvärvade hela Redevcos portfölj med detaljhandelsfastigheter i Sverige med Vencom som operativ partner och investerare.

Åhléns City i Malmö, Gyllenstjärna 36, med adress Södergatan 15, omfattar cirka 6.400 kvm uthyrbar yta i och är i 3 plan..

– Under investeringsperioden har vi tagit ett stort steg framåt i förberedelserna för att realisera planerna för en expansion av fastigheten, säger Thorsten Slytå, director, Vencom.

– Efter närmare fyra års innehav av fastigheten lämnar vi nu över ansvaret till Cornerstone, som kommer att kunna ta fastigheten vidare in i nästa utvecklingssteg, säger Johan A. Gustafsson, ordförande, Vencom.

– Denna transaktion visar på vår förmåga att hitta och genomföra intressanta investeringar för våra kunder. Genom att dra nytta av vårt lokala team och vår expertis inom handelsfastigheter tror vi att vi har möjlighet att ytterligare utveckla fastigheten från den starka position den har i marknaden idag, säger Martin Kjellstrom, transaction manager på Cornerstone.

– I och med detta förvärv så ökar Cornerstone sin närvaro i Malmö, vilken vi tycker är en av Norra Europas mest intressanta städer med dess strategiska läge i Öresundsregionen och starka koppling till Köpenhamn. Vi ser även fram emot att bygga vidare på vårt goda samarbete med Åhléns som vi har i andra fastigheter idag, säger Kristina Johnson, förvaltningschef på Cornerstone i Sverige.

Cushman & Wakefield och Mannheimer Swartling fungerade som rådgivare till säljarna i transaktionen.