29 maj 2020
onsdag, 19 augusti 2015 13:39

Fredrik Wirdenius, ny i styrelsen för Scandic

Skrivet av 
alt

                                                                                                                   

Scandic Hotels fortsätter att stärka sin organisation genom att utse Vasakronans vd Fredrik Wirdenius (bilden) till ny styrelseledamot. Han har närmare 30 års erfarenhet från den svenska och internationella fastighetsbranschen och han är sedan sju år tillbaka vd för Vasakronan, Sveriges största fastighetsbolag. Wirdenius är även styrelseledamot inom RICS Sverige och han har en tidigare erfarenhet från en rad olika chefsbefattningar inom Skanska-koncernen i Sverige och internationellt.

 

– Fredrik har en djup förståelse för fastighetsägarnas förutsättningar och fastighetsbranschens utveckling tillsammans med en internationell erfarenhet av branschen som kommer att bidra positivt i vårt styrelsearbete. Jag är mycket glad över att få välkomna en så välrenommerad person som Fredrik till styrelsen, säger Vagn Sørensen, styrelseordförande för Scandic Hotels.

 

– Scandics förmåga att förädla hotellfastigheter tillsammans med fastighetsägaren är imponerande. Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet till Scandics fortsatta utveckling och tillväxt, säger Fredrik Wirdenius.

 

Övriga medlemmar i Scandics styrelse är Eva Moen Adolfsson, Per G. Braathen, Caspar Callerström, Grant Hearn, Lottie Knutson, Niklas Sloutski, Rikard Steiber, Benny Zakrisson och Jan Wallmark (arbetstagarrepresentant).