23 augusti 2019
måndag, 15 december 2014 17:10

Citycon bygger nytt campus för SAMK i Björneborg

Skrivet av 
alt

Satakunta yrkeshögskola i Björneborg är vackert beläget.

 

Citycon startar bygget av ett nytt campus för SAMK, Satakunta yrkeshögskola i Björneborg. Den nya yrkeshögskolans campus kommer att ligga i centrum av Björneborg, på Stationsplatsen, intill järnvägsstationen. För närvarande finns det kontors- och butiksbyggnader på tomten, varav de flesta kommer att rivas.

 

Bygget är Citycons andra projektet för detaljhandelsfastigheter och omfattar cirka 19.000 kvm total uthyrningsbar yta. Citycons anbud vann en tävling som anordnades av staden Björneborg i februari i år.

 

Totalt 14.000 kvm ny uthyrningsbar yta kommer att byggas och av projektets totala yta om 23.000 kvm, kommer 19.200 kvadratmeter hyras ut till SAMK på ett hyresavtal för 20 år, vilket innebär att fastigheten är fullt uthyrd. Den totala investeringen i projektet är cirka 40 MEUR.

 

Bygget påbörjas redan i december i år. NCC Construction är ansvarig entreprenör. Lokalerna kommer att överlämnas till SAMK våren 2017, och undervisningen kommer att inledas i början av höstterminen 2017. De befintliga fastigheterna för K-supermarket och Apoteket kommer att ha öppet som vanligt under hela projektet i fastigheten.

 

– Kontors- och butiksfastigheterna på Stationsplatsen i Björneborg är funktionellt och tekniskt föråldrade, men de ligger i ett utmärkt läge i stadens centrum. Detta innebär att tomten är lämpad till att användas som ett campus vid University of Applied Sciences. Projektet kommer att säkerställas av en stark, långsiktig hyresgäst som löser problemen med den stora vakans som fastigheten har haft under de senaste åren, säger Harri Holmström, Chief Commercial Officer på Citycon Oyj.