Skriv ut denna sida
torsdag, 11 december 2014 16:08

Vasakronan hyr ut i Klara C

Skrivet av 
alt

Vasakronan har tecknat sitt första kontrakt i projektfastigheten Klara C.


Konsultbolaget Centigo hyr 2.300 kvm kontor och blir därmed det första företaget att hyra i Vasakronans projektfastighet Klara C mitt emot Stockholms Centralstation. Kontoret kommer att ligga på tionde våningen och vara aktivitetsbaserat. Inflyttning sker den 1 april 2016.

 

Klara C omfattar totalt 35.000 kvm fördelade på tio våningsplan totalrenoveras till modern toppstandard i ett av Vasakronans mest omfattande projekt någonsin.

 

Renoveringen av huset inleddes i mars och när fastigheten står klar 2016 så den att rymma 28 000 kvm moderna kontor. De övre våningsplanen kommer att ha egna terrasser ut mot Vasagatan, med utsikt över Riddarfjärden och Stockholm city, och högst upp anläggs en takterrass gemensam för alla hyresgäster. Dessutom byggs även restaurang, konferenscentrum och nya butiksytor i gatuplan.
 

– Intresset för huset är stort och det är ingenting som förvånar. Huset håller högsta miljöklass, ligger i bästa läge och dessutom finns där stora sammanhängande ytor. Det är svårt att hitta i city, säger Per Thiberg, chef fastighetsutveckling och uthyrning, Vasakronan.

Senaste från Redaktionen