Skriv ut denna sida
tisdag, 09 december 2014 19:12

Fullspäckad höst för ETTELVA

Skrivet av 
alt

Jaguars nya bilanläggning i Danderyd. Bild ETTELVA.

 

ETTELVA Arkitekter har haft en fullspäckad höst. Bland annat har bolaget för Sagax ritat en ny bilanläggning i Bultenområdet i Danderyd. Anläggningen för Jaguar Land Rover blir det första genomförda nybygget i Skandinavien som uppförs enligt det nyligen framtagna arkitekturkonceptet för de klassiska engelska bilmärkena. Byggnaden är på 3.500 kvm BTA och kommer att rymma bilförsäljning och verkstad.

 

I oktober inleddes ett projektet Ursvik i Sundbyberg som ETTELVA har ritat för SKB. ETTELVA har ritat bygghandling på flerbostadshus i kvarteren Arrendatorn och Kronogården, där 148 lägenheter med 1 till 6 rum och kök ska byggas. Inflyttning beräknas till början av 2016.

 

I mitten av november invigdes bygget för 36 ägarlägenheter i det tidigare AGA-området, Dalénum, på Lidingö. ETTELVA har i nära samarbete med JM ritat lägenheterna.

 

Under hösten flyttade Kulturförvaltningen som första stora förvaltning från sitt gamla kontor i city till förorten. Samtidigt samlokaliserades Familjebostäders lokalkontor med Kulturförvaltningen i fastigheten Kvarnspelet i Rinkeby.

 

ETTELVA Arkitekter i samarbete med systerbolaget MER och Modifi har på uppdrag av Familjebostäder ritat lokalerna, analyserat nya arbetsformer, tagit fram koncept för och projekterat Kulturförvaltningens nya kontor, samt anlitats som projektledare för flytten.

Senaste från Redaktionen